Uit maar liefst 157 nationale en internationale inzendingen is de carbon calculator, waarmee reisondernemingen nauwkeurig de CO2-vakantievoetafdruk kunnen meten, door een internationale 20-koppige jury gekozen tot het beste initiatief van de wereld!

Frank Oostdam, directeur ANVR en ANVR-manager duurzaam toerisme Gerben Hardeman mochten mede namens de NHTV en een aantal reisorganisaties waaronder SNP de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst nemen. “Wij verwachten dat er vanuit nationale en internationale reisondernemers voor deze voor de wereld unieke vakantievoetafdruk-calculator veel belangstelling bestaat, omdat deze calculator ook internationaal is te gebruiken. Reisondernemingen kunnen hiermee de reis zo samen stellen dat deze zo min mogelijk effect heeft op het klimaat”, aldus een enthousiaste Oostdam.

Deze online calculator -die net zijn testfase goed heeft doorstaan- meet niet alleen de uitstoot van vliegreizen, maar ook van een 20-tal andere wijzen van vervoer plus meer dan een half miljoen accommodaties wereldwijd, lokale excursies, transfers, etc. Het gaat ook niet alleen om losse onderdelen van een reis, maar zelfs totale pakketreizen kunnen zo worden gewogen. Inmiddels zijn tal van ANVR-reisorganisaties hiermee aan de slag.

SNP heeft extra veel reden om trots te zijn op deze onderscheiding want SNP was samen met Sawadee de initiatiefnemer van dit project en heeft de leidende rol gespeeld in het tot stand komen van de carboncalculator. Ruim twee maanden geleden is een van de juryleden bij ons in Nijmegen op bezoek geweest om te kijken hoe een touroperator daadwerkelijk gebruik maakt van de carboncalculator.

Onze ambitie voor 2020: al onze reizen volledig CO2-neutraal aanbieden!

Kijk voor meer informatie over SNP en duurzaam reizen

https://www.snp.nl/nieuws/carbon_calculator_beste_initiatief_van_de_wereld